Pentru info sună (022) 80 85 80

Inregistrare Concurs

Nume*

Nu ati introdus numele

Prenume*

Nu ati introdus prenumele

E-mail*

Introduceti adresa email

Telefon

Tipul de studii*

Nu ati introdus tipul de studii

Universitate*

Nu ati introdus denumirea factultatii/universitatii

Anul de absolvire

Ai mai fost in SUA?*

Preferinta job*

Nu ati introdus preferinta job

Preferinta locatie*

Nu ati introdus preferinta locatia

Cod verificare ( scrie suma numerelor ) 1 + 2 = *

Nu ati introdus cod pentru verificare

Video recent

0 iunie 8, 2014
Teodor Postolachi

SUA a fost pentru mine o experienţă bună. Datorită acestei experienţe acum mă simt cu mult mai liber în cadru muncii pe care o am în Moldova. În SUA am lucrat ca Salvamar şi antrenor de înot. Am locuit în Virginia, Alexandria, un loc liniştit, frumos şi cu oameni buni care necătând la faptul că eşti străin sunt gata în orce clipă să te ajute. Cel mai mult ce mi-a plăcut în programul dat, că toate cele promise au fost îndeplinite la maxim, atât din partea companii din Moldova “Student Adventure” cât şi din partea companii ce m-a primit în USA. Nu regret nici o clipă petrecută în America şi dacă aş mai merge încă odată m-aş folosi din nou de ofertele companiei Student Adventure.

citeşte mai mult
Facebook

Legislatie

Legile privind consumul alcoolului si fumatuldiabetes-alcohol_opt

Legile consumului de alcool in SUA sunt la fel de diferite ca si legile statelor si traditiile grupurilor etnice. Unica pentru toata tara este doar virsta minima de la care se permite consumarea bauturilor alcoolice – 21 de ani. Multe baruri si cluburi de noapte nu admit pe teritoriul sau persoanele mai mici de aceasta virsta, chiar si insotiti de parinti, iar in restaurante copiii vor fi lasati sa intre si vor fi deserviti, insa bauturile alcoolice la masa vor fi servite doar corespunzator cu „cerinta de virsta” (adica, daca la masa se afla un minor atunci se va servi o halba bere, dar un ulcior deja nu se va aduce). Conform cu legislatia locala in vigoare in momentul achizitionarii de alcool si chiar la intrarea in barul in care se vinde alcool se poate solicita pasaportul cu fotografia care sa demonstreze virsta posesorului. Pasaportul de strainatate sau alt act de identitate va fi destul de potrivit pentru aceasta procedura, totusi trebuie de luat in consideratie faptul ca majoritatea chelnerilor si paznicilor nu au vazut nici un fel de alte documente decit americane si de aceea se pot dovedi destul de incapatinati la acest aspect.

In unele regiuni bauturile alcoolice pot fi baute doar la restaurante sau baruri (de obicei gustarile in aceste localuri au un sortiment foarte limitat), cu toate acestea in multe cafenele nu se vinde deloc alcool. In toate statele se interzice consumarea bauturilor alcoolice in locuri publice, dar pentru a evita aceasta lege sticla se acopera cu un pachet special de hirtie pentru a nu se vedea continutul. Totusi, daca politistul va hotari sa manifeste un interes sporit si va constata ca se bea anume alcool, pachetul nu va mai ajuta la nimic.

Conducerea masinii in stare de ebrietate (DUI – driving under influence) este considerata una din incalcarile cele mai grave pentru care se cuvin amenzi impresionante si chiar inchisoare pentru citeva zile sau luni (iar aceasta nu scuteste de plata amenzii).

Aproape in toate statele fumatul este interzis in toate locurile publice, inclusiv spitale, aeroporturi, gari, statii de autobus si chiar birouri (aeroporturile si garile au incaperi special amenajate pentru fumat), precum si in toate localurile de alimentatie indiferent de nivelul acestora si forma de proprietate (exceptie fac doar casino-urile, care fac activ lobby pentru dreptul de a fuma pe teritoriul lor). Americanii se dezic cu masele de fumat si interzic fumatul in casele proprii, doar in provincie inca se mai poate fuma aproape peste tot, insa chiar si in cele mai indepartate orasele exista zone unde fumatul este strict interzis (acelasi transport sau cladirile publice, de exemplu). Inainte de a aprinde o tigara se recomanda de concretizat mai intii daca fumatul nu este complet interzis in locul dat, iar dupa aceea de intrebat acordul persoanelor din jur.

Drogurile ilicite

Drogurile recreationale, inclusiv marijuana, sunt ilegale prin toate Statele Unite. Consumul de marijuana este acceptat la scara mai larga decit alte droguri (in mod special pe Coasta de Vest), dar in general nu in masura in care este acceptat in Canada sau tarile Europei de Vest. Cu toate ca unele state au promulgat legi care legalizeaza consumul medicinal al marijuanei, acest lucru nu va proteja nici un cetatean strain prins in posesie. In afara cercurilor care consuma droguri, majoritatea americanilor nu accepta consumul drogurilor ilicite, indiferent de cantitate, iar calatorii ar da dovada de precautie daca ar evita consumul de substante de acest gen in Statele Unite. Pedeapsa poate fi foarte severa si poate include in unele state o durata minima de inchisoare obligatorie pentru posesia de cantitati personale. De asemenea, ORICE posesie de droguri pe linga scoala, indiferent de cit de infima este cantitatea, va va ateriza o pedeapsa dura cu inchisoarea. Incercarea de a aduce orice cantitate in SUA prezinta un risc serios de a fi arestat pentru „trafic”.

Politiaamerican-police-car-wallpaper-800x600_opt

Politistii americani sunt in general amabili, profesionisti si onesti. Daca ati fost oprit de un ofiter de politie trebuie sa ramineti calm, fiti extrem de amabil si cooperant, evitati sa faceti miscari bruste si explicati din timp ce faceti daca aveti nevoie sa ajungeti la geanta sau portmoneul dumneavoastra pentru a prezenta actul de identitate. Retineti faptul ca in America politistii considera ca orice intilnire cu publicul ar putea sfirsi intr-o varietate de feluri posibile, unele din ele neplacute, si de aceea ar putea fi mai formali si mai precauti decit politistii altor natiuni. Totodata, tineti minte ca ofiterii de politie americani sunt intotdeauna inarmati spre deosebire de politia din multe state vestice. Sub nici o forma nu incercati sa oferiti mita; veti fi arestat pe loc. Daca este nevoie sa achitati o amenda, ofiterul va poate conduce la statia de politie, cladirea principala a comitatului sau ghiseul guvernamental potrivit.

Patrula de frontiera

Pe linga frontierele de uscat cu Canada si Mexic precum si in regiunile interioare unde imigrarea ilegala este o problema majora Patrula de Frontiera a Statelor Unite efectueaza pe autocare si trenuri interurbane controale riguroase aleatorii ale imigrarii, patruleaza strazile oraselor si instaleaza puncte de verificare a vehicolelor. In afara cazurilor in care calatoriti spre sau prin careva din aceste regiuni (ca Buffalo, NY sau San Diego), este foarte putin probabil ca veti intimpina patrula de frontiera odata ce va aflati in interiorul Statelor Unite. Daca la un moment dat patrula de frontiera se apropie de dumneavoastra pur si simplu enuntati tara al carei cetatean sunteti cind sunteti intrebat si ca cetatean al unei natiuni straine fiti pregatit sa aratati pasaportul, inregistrarea de intrare I-94/94W si viza (daca a fost nevoie sa aplicati) – pe care ar trebui sa le purtati cu dumneavoastra intotdeauna. Ofiterul ar putea de asemenea sa va puna citeva intrebari cu privire la scopul calatoriei si itinerarului dumneavoastra, dar odata ce vor constata ca va aflati aici legal ca turist, ei vor merge mai departe catre urmatoarea persoana – preocuparea lor principala este sa prinda imigrantii ilegali care s-au eschivat la traversarea frontierei si intentioneaza sa calatoreasca mai departe de frontiera.