Pentru info sună (022) 80 85 80

Inregistrare Concurs

Nume*

Nu ati introdus numele

Prenume*

Nu ati introdus prenumele

E-mail*

Introduceti adresa email

Telefon

Tipul de studii*

Nu ati introdus tipul de studii

Universitate*

Nu ati introdus denumirea factultatii/universitatii

Anul de absolvire

Ai mai fost in SUA?*

Preferinta job*

Nu ati introdus preferinta job

Preferinta locatie*

Nu ati introdus preferinta locatia

Cod verificare ( scrie suma numerelor ) 1 + 2 = *

Nu ati introdus cod pentru verificare

Video recent

0 iunie 8, 2014
Deli Lilia

Я выбрала штат Вирджиния, город Вирджиния Бич. Работала я в отеле хаускипером. С работодателями мне очень повезло. Со многими познакомилась, сдружилась, что расставания не обошлись без слёз. Так же незабываемая поездка на Ниагарский водопад. Это потрясающее зрелище. Это тысячи фотографий!!! По окончанию моей поездки в US – было небольшое ознакомоение с New York! Небоскрёбы этого города, которые ранее казались каким-то недосягаемым с голубых экранов TV теперь передо мной. Всем желаю удачи, верьте в себя и не останавливайтесь никогда!!!

citeşte mai mult
Facebook

SUA

Sfaturi si sugestii pentru calatoria in SUA

Interactiunea cu localnicii

O atentie deosebita trebuie acordatala respectarea legislatiei locale. Comunitatea americana lupta de mult timp si cu succes pentru o cultura juridica generala si apararea drepturilor sale, ceea ce cu luarea in consideratie a necunoasterii de catre un strain a sistemului legislativ local adeseori foarte incurcat, cladit pe antecedente, poate duce la consecinte triste.

Consecintele triste pot fi generate de utilizarea unor eufemizme de genul „negru”, „afro-american”, sau „garcon” in loc de „chelner”.

 

Legislatie

Legile privind consumul alcoolului si fumatul

Legile consumului de alcool in SUA sunt la fel de diferite ca si legile statelor si traditiile grupurilor etnice. Unica pentru toata tara este doar virsta minima de la care se permite consumarea bauturilor alcoolice – 21 de ani. Multe baruri si cluburi de noapte nu admit pe teritoriul sau persoanele mai mici de aceasta virsta, chiar si insotiti de parinti, iar in restaurante copiii vor fi lasati sa intre si vor fi deserviti, insa bauturile alcoolice la masa vor fi servite doar corespunzator cu „cerinta de virsta” (adica, daca la masa se afla un minor atunci se va servi o halba bere, dar un ulcior deja nu se va aduce).

 

Finante

Banii in SUA

Dolarul SUA (USA, $) este echivalentul a 100 de centi. In circulatie se afla bancnotele cu insemnele de 1, 2, 5, 10, 20, 50 si 100 de dolari, monedele penny (1 cent), nickel (5 centi), dime (10 centi), quarter (25 de centi), half dollar (50 de centi) precum si monedele de 1 si 2 dolari.

Cea mai comoda modalitate de achitareeste cu ajutorul cartilor de credit (Visa, Master Card, American Express etc.). Acestea sunt acceptate de hotele, restaurante, magazine si in general peste tot si fara nici o restrictie.

 
 

Comunicatii

Internetul

Tehnologiile de retea pe teritoriul SUA au cea mai larga raspindire. Peste 78 % din americani au acces aproape nelimitat la internet, in mod principal de acasa sau la birou. De aceea, chiar si in orasele mari internet-cafe-urile se gasesc relativ rar (cel putin sunt mai greu de observat decit in marile orase europene).

 

Transport

Drumurile si regulile de circulatie

Se circula pe partea dreapta. In fiecare stat al SUA sunt stabilite reguli proprii de circulatie pe drum, insa unele lucruri sunt unice pentru tot teritoriul si pot fi extrem de neobisnuite pentru turistii din Europa. Semnele care se refera la intersectie se afla dupa si nu inainte de intersectie. Respectiv, semafoarele care regleaza circulatia in intersectie se afla dupa aceasta (de obicei atirna). Soferul si pasagerul (-ii) locurilor din fata trebuie sa-si puna centura. Copiii care stau in spate de asemenea trebuie sa-si puna centura.